16 Ocak 2017

KİTAP YORUMU| SON

Merhaba Arkadaşlar.😇





     Hakkında yazacağım kitap Alexandra Oliva'nın 'Son' kitabı. Kitabın konusu reality-show sırasında ortaya çıkan bir felaket. Kitabı okurken benim aklıma ilk başta Açlık Oyunları geldi. Ama aslında çok farklılar. Çünkü bu sadece yarışma programı. Programdakiler kendi istekleriyle katılıyorlar yani. Yazar sadece yarışmayı anlatma kalmıyor aynı zamanda kamera arkasından, çekimlerden, olayların seyircilere nasıl yansıtıldığından hatta izleyicilerin forumlarda yarışmacılar hakkında yaptıkları yorumlardan bile bahsediyor. Benim en sevdiğim özellikte bu oldu. Aslında olanla bize gösterilenin farkını çok net görebiliyoruz kitapta. Yarışmadan ayrılmanın tek yolu bir cümleyi söylemek: ' Ad tenebras dedi.' Yarışmacılar en tehlikeli durumlarda bile bu cümleyi söyleyip çekilebiliyorlar. 





   Baş karakter Zoo. Genelde yarışmacıların isimleri değilde lakapları kullanılıyor. Yarışmada on iki yarışmacı var: Zoo, mühendis, biyolojici, bankacı, avcı, kovboy, havacı, asyalı bebek, garson kız, şeytan çıkaran, siyahi doktor ve amigo oğlan.

   İlk başlarda gruplar halinde olan yarışmalar daha sonra bireysel olarak devam ediyor ve her yarışmacı birbirinden ayrılıyor. Bu sıra gerçekleşen felaketten ise yarışmacılar habersiz. Onlar yarışma devam ediyor sanırlarken aslında gerçek hayatta mücadele ettiklerini fark edemiyorlar.

   Kitabı konu olarak çok sevdim ama bence heyecanı çok düşüktü. Özellikle kitabın sonunu hiç beğenmedim bana sanki kestirip atılmış gibi geldi. Bu tarz kitaplar okumayı seviyorsanız okuyabileceğiniz bir kitap. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba! Yorumun için şimdiden teşekkürler.