13 Ocak 2017

KİTAP YORUMU| HAYALET KALP

 Merhaba Arkadaşlar.😇

 Suzy 7. sınıf öğrencisi. Arkadaşının bu yaz tatilinde denizde boğularak can verdiğini öğreniyor. Herkes bu durumu kabullenirken Suzy bu durumu kabullenmiyor. Çünkü ona göre annesinin söylediğinin aksine ''Bazı şeyler durup dururken'' olmaz. Çünkü Suzy'in arkadaşı çok iyi bir yüzüvü ve Suzy'e göre onun denizde boğulması imkansız. O zaman bu olayın arkasında başka bir şey olmalı. Okul ile yaptığı bir gezi de denizanaları hakkında ilginç bilgilere rastlayan Suzy arkadaşı Franny'in ölümü arkasında ki gizli perdeyi aralayabilecek mi? Suzy bu olayı tek başına çözebilecek mi sizce, ne dersiniz?



  Kitap mükemmeldi. Anlatım o kadar sade o kadar akıcıydı ki elinize alıp okumaya başladığınızda okuduğunuz sayfayı bitirince istemeden bile olsa diğer sayfayı okumaya hiç sıkılmadan devam edebiliyorsunuz. Suzy'nin yaşadıkları, geçmişteki pişmanlıkları, sevdiği anlar, özlediği hatıralar... Güzel ve sıcak bir kitaptı. Aynı zamanda kitabı bitirdiğinizde denizanaları hakkında ilginç bilgilere sahip olmuş oluyorsunuz. Kitabın ana karakteri Suzy, bir kız. Olayların sadece bir kız karakterin etrafında döndüğünü okuduğumuz ilk kitap. Genel de okuduğunuz hikayeler de kitabın türü ne olursa olsun bir aşk hikayesi de bulabiliyorsunuz kitapta. Ama bu kitapta öyle bir durum yok ve bu bizi çok şaşırttı ki aynı zamanda etkiledi de. Sonuç olarak biz kitaba bayıldık. Hala okumayanınız varsa kesinlikle okumanızı tavsiye ediyoruz.

➨''Bunca zaman öykümüzü, bizim öykümüz sanmıştım. Meğer senin kendi öykün varmış, benimse kendi öyküm. Öykülerimiz bir süreliğine çakışınca tek bir öykü gibi gözükmüşler. Oysa farklı farklı öykülerimiz varmış bizim.''

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba! Yorumun için şimdiden teşekkürler.