18 Ocak 2017

KİTAP YORUMU| BENİMLE ASLA TANIŞAMAYACAKSIN

 Merhaba arkadaşlar.😇



Bu yorumumuzda ki kitabımız; Benimle Asla Tanışamayacaksın. Ne kadar harika bir kitaptı öyle!? 

"Ollie ve Moritz... Onlar bizden çok farklılar. 
Hayal bile edemeyeceğiniz özellikleri olan bu iki yakın arkadaşın buluşması imkansız. Çünkü Ollie'nin elektriğe olan alerjisii hayatını tehdit ediyor, Moritz'in zayıf kalbi de bir pil sayesinde atıyor. Bir araya gelmeleriyse ikisinden birinin ölümüne neden olacak." Bu arka kapak yazısı dahi kitabın orjinalliğini ortaya koyuyor. Hikaye ve kurgu muhteşem!

Ollie ve Moritz çok yakın iki erkek arkadaş olmayı başarıyor. Yalnız şuanda iletişim kurmalarına sağlayan tek yol birbirlerine yazdıkları macera ve samimiyet dolu mektupları. Hikaye iki karakterin birbirine yazdığı mektuplar üzerinden anlatılıyor.

➡"Hiç tanışmadığım birini özleyebileceğimi kim düşünürdü ki? Ben. Bunu ben düşündüm. Asla görmediğim birçok şeyi özlüyorum ve şimdi en çok da seni özlüyorum." 



Kitap mükemmeldi. Ollie o kadar güzel bir karakterdi ki en sevdiğimiz kitap karakteri oldu diyebiliriz. Yazılarında ki samimiyet çok hoştu. Birbirlerine destek olmaları, arkadaşlıkları, iki karakterin bambaşka yerlerde birbirlerinden çok farklı hayatlar yaşayıp ama ortak bir yerde buluşmaları gerçekten çok etkileyiciydi. Hayalet Kalp kitabının yorumunda bahsetmiştik o kitapta bizim en çok dikkatimizi çeken olay anakarakterin kız oluşuydu. Bu hikayede ise ana karakterimiz iki erkek çocuk. Bu da dikkatimizi çeken ve hoşumuza giden diğer bir güzek ayrıntıydı. Çünkü sıradanlaşan erkek-kız ilişkilerinin dışında arkadaşlık bağları hakkında kurgular okumak gerçekten hoş oluyor. Kitapta arkadaşlığın yanında bilimkurgu hikayelerini aratmayan ilginç bölümlerde vardı. Bu da kitabı daha sürükleyici hale getiriyordu bizce. 

"Ama aile bunu yapmak zorunda. Önemsemeyen bir aile, aile değildir. Belki de önemseyen arkadaşlar, aileden daha fazlasıdır? Kulağa ne kadar da vaaz veriyor gibi geliyor. Açık konuşayım: Arkadaşlığın beni memnun ediyor. Bunu tuhaf bir ağıta çevirdiğim için özür dilerim. 

Sömestr tatilinin geldiği bu hafta da okunacak kitaplar listesine bu kitabında eklenmesini tavsiye ederiz. 🙋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba! Yorumun için şimdiden teşekkürler.