20 Ocak 2017

KİTAP YORUMU| BİR AY GÜNLÜĞÜ SERİSİ




  Merhaba arkadaşlar.😇

    Bugün yorumlayacağım seri Bir Ay Günlüğü Serisi. Gerek konusuyla, gerek karakterleriyle, gerekse oluşturulan dünyayla okuyabileceğiniz en güzel serilerin başımda geliyor bence. İlk kitaptan son kitaba kadar akıcılığını koruyor ve daha da güzelleşerek ilerliyor. 


Uyarı: İkinci kitaptan itibaren yazacağım yorumlarda önceki kitaplara dair spolier olabilir. Arka kapakta yazanların dışında çok bir bilgi vermedim ama arka kapak yazılarında da yeterince bilgi var.



     Cınder

     İnsanlarla androidlerin bir arada yaşadığı, dönemin en büyük sorununun veba hastalığı olduğu, Aylıların dünyaya önemli bir tehdit oluşturduğu bir dünya.  
   Külkedisinin yeniden kurgulanmış hali olan bu kitapta Cinder çok ünlü bir mekanik ustası. Aynı zamanda bir sayborg fakat bunu herkesten saklıyor. Çünkü sayborglar halk arasında pek iyi karşılanmıyor. Cinder, üvey annesi ve iki üvey kız kardeşi ile beraber yaşıyor. Ülkenin gündemindeki en önemli olaylardan biri olan Balo'ya günler kala Prens Kai ile yolları kesişiyor. Olaylar geliştikçe Cinder kendini gezegenler arası bir anlaşmazlığın ortasında buluyor. Kendi hayatıyla ilgili çok önemli gerçekleri öğreniyor. 



     Scarlet

     'Dünya yok olma tehlikesiyle karşı karşıyayken, külkedisi ile kırmızı başlıklı kızın yolları kesişecek...'
     Scarlet günlerdir kayıp olan büyük annesini aramaya başlar. Sokak dövüşçüsü olan Wolf, ona yardım etmek istediğini söyler. Her ne kadar tereddüt etse de Scarlet bunu kabul eder ve beraber yola çıkarlar. Aynı zamanda Cinder ve Thorne ise hapishaneden kaçma planları yaparlar. Bu hikayede Cinder ve Scarlet'in yolları kesişir. Onları bekleyen bu büyük maceralara külkedisi ve kırmızı başlıklı kız beraber atılır.



     Cress
  
    'Daha ufacık bir kız çocuğuyken, cadı onu ne kapısı ne de merdiveni olan bir uzay uydusuna hapsetti.'
   Bu kitap ise alıntıdan anlaşıldığı gibi rapunzelin hikayesi. Cress uyduya hapsedilmişti. Tek sahip olduğu şey bilgisayarlar olduğu için çok iyi bir hacker olmuştu. Levana'nın planlarını haber vermek için Cinder'la iletişime geçti. Cinder da onu uydudan kurtarmaya karar verdi. Aynı zamanda tüm dünya Cİnder ve arkadaşlarının peşindeydi. Levana ve İmparator Kai'nin düğünlerini engellemek ve aya gitmek için Cinder, Scarlet, Cress, Thorne ve Wolf yola koyuldu ancak bu süreçte bir sürü tehlike atlattılar.


   
    Levana

    'Levana cesetleri değil ama ertesi gün odaları görmüştü. İlk düşüncesi bunca kanın dudakları için nefis bir ruj olabileceğiydi. '
     Ay kraliçesi Levana'nın hayatının ve nasıl bu hale geldiğinin anlatıldığı bir yan kitaptı. Yorumlara baktığımda genelde Levana'nın kötü olmak için gerçek sebeplerinin olduğunu söylüyorlardı ama ben öyle düşünmüyorum.Bence Levana'nın ne kadar kötü bir karakter olduğunu kanıtlayan bir kitaptı. Ayrıca ablasının ondan çok daha kötü olduğunu da görüyoruz. Serideki evren hakkında, ay kraliyeti hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız çok güzel bir kitap.
    



   Winter

  'Geri döndüm ve hakkım olanı almaya kararlıyım, dedi Cinder.'
   Winter, Levana'nın üvey kızı. Levana herkesten nefret ettiği gibi ondan da nefret ediyor fakat ay halkı Winter'a karşı bir hayranlık besliyor. Bu hikayede Winter karşımıza pamuk prenses olarak çıkıyor.
   Cinder, Scarlet, Cress ve Winter bu kitapta bir araya geliyor ve büyük bit devrim başlatıyorlar.
   'Bu masallarda mutlu sonu kadınlar yazacak!'
   Serinin en sevdiğim yanlarından biri de bu alıntıda anlatıldığı gibi kadın karakterleri bu kadar güçlü görmemiz. Hepsi birbirinden yetenekli ve cesaretli karakterler. Winter 800 sayfalık bir kitap olmasına rağmen tek sayfasında bile sıkmadı ve heyecan aralıksız devam etti. Kesinlikle çok güzel bir final kitabı olmuş.



 
   Uzak Yıldızlar
   
   Bu kitap da aynı Levana gibi bir yan kitap. Daha önceki kitaplarda olan karakterler hakkında çok güzel hikayeler okuyoruz.Ayrıca bu evrende geçen ancak daha önce görmediğimiz karakterlerden oluşan hikayelerde var kitapta.
    Tüm hikayeler birbirinden güzeldi ama sonuncusu en en güzeliydi. Aynı zamanda tüm seriyi de çok güzel noktalayan bir hikaye olmuş.
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba! Yorumun için şimdiden teşekkürler.