18 Kasım 2016

KİTAP YORUMU| HARRY POTTER VE LANETLİ ÇOCUK



Merhaba arkadaşlar😇
Harry Potter ve Lanetli Çocuk hakkında bir sürü kötü yorum gördüğüm ama okuyunca bayıldığım bir kitap. 

Kitabın ana karakterleri Harry Potter'ın oğlu Albus ile Draco Malfoy'un oğlu Scorpius. İkisinin arkadaşlıkları ve birbirleri için yaptıkları fedakarlıklar kitaptaki en sevdiğim olaylardan biri. 
Albus babasının büyük şöhretinden pek memnun değil. Harry'nin yaptığı kahramanlıklarla aslında bir çok masum insanın öldüğünü düşünüyor. Bu masumlardan biri Ateş Kadehi kitabındaki Üç Büyücü Turnuvasında hayatını kaybeden Cedric Diggory. Albus ve Scorpius zaman döndürücü kullanarak zamanda geri gidip Cedric'in ölümünü engellemeye çalışıyorlar. Zaman döndürücü yedi kitap boyunca çok çok nadir kullanılan ve ne kadar tehlikeli olduğu sürekli hatırlatılan bir şeydi. Bu yüzden şimdi kullanılması baya eleştiri alan konulardan biri oldu ama benim hoşuma gitti. Çünkü  bu sayede diğer kitaplarda gerçekleşen olaylara tekrar dönüp farklı bir açıdan yeniden o olayları görmüş olduk. Albus ve Scorpius bu maceraya atılıyor fakat olaylar hiç hesaplamadıkları şekilde gerçekleşiyor.


Kitap tiyatro metni olarak yazıldığı için çok akıcı bir şekilde okunuyor. Tiyatroyu da izlemeyi çok istiyorum. Henüz öyle bir imkanımız olmasada internetten oyuncu kadrosunu görebiliyoruz. Ben oyuncu seçimlerini çok sevdim çok uygun karakterler seçilmiş. Hermione karakteri ırkçılığa karşı çıkmak için siyahi bir oyuncu olarak seçilmiş. Sadece yıllardır bildiğimiz bir karakteri değiştirmeleri saçma geldi. Aşağıdan oyuncu kadrosunu görebilirsiniz.
Kısacası kitap kesinlikle okumaya değer. Seriyi tamamladıysanız bunu da okumalısınız. 


Harry-Albus-Ginny





Ron-Hermione-Rose






Draco-Scorpius








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba! Yorumun için şimdiden teşekkürler.