14 Mart 2017

KİTAP YORUMU| DUMAN VE KEMİĞİN KIZI






   Merhaba Arkadaşlar.😇


     Fantastik bir serinin ilk kitabı olan Duman ve Kemiğin Kızı ile karşınızdayız. Baş karakterimiz Karou, Prag'da yaşayan 17 yaşında bir kız. Her zaman yanında taşıdığı ve içinde harika resimler barındıran resim defterine, masmavi saçlara ve kimseyle paylaşmadığı gizemli hayata sahip. Dışarıdan görünenin aksine hayatı çok ilginç çünkü ailem dediği insanlar dört adet ''Kimera''dan oluşuyor. Brimstone, İssa, Yasri ve Twiga. Kimeralar ne diye soracak olursanız; koç boynuzları, yılan şeklinde saçlar, pençeler ve benzeri değişik görünüşlere sahip olan yaratıklar.
      Kitapta en sevdiğim olayların başında kesinlikle Kimeraların bulunduğu daireye geçme yöntemi geliyor. Farklı bir boyuta geçmek gibi bir şeye benziyor. Dünyanın istedikleri her yerinde kapı açabiliyorlar ve sadece kapı içeriden açıldığı zaman oraya girilebiliyor. Dışarıdan açılırsa normal bir apartmana girmiş oluyorlar. Bu sayede Karou, Brimstone'un ayak işlerini yaparken çok rahat bir şekilde dünyanın her yanına gidip geliyor. 
     Brimstone müşterilerinden aldığı dişlerin karşılığında onlara dilek taşları veriyor. Aldığı şeylerin karşılığında taşların gücü de o kadar artıyor. Karou da boynunda dilek taşlarından oluşan bir kolye takıyor ama bu taşlar sadece en basit şeyleri yerine getirebiliyor. Mesela Karou sinir olduğu bir kızın kaşlarını kalınlaştırıyor yada eski erkek arkadaşını sinirlendirecek şeyler yapıyor.
   Karou içinde bulunduğu dünya hakkında hatta kendi hakkında bile çok az bilgiye sahip. Brimstone'un o dişlerle ne yaptığını, yayında bulunan o üç Kimera dışında başka Kimera bulunup bulunmadığını, aslında kim olduğunu ve neden onların arasında bulunduğunu bilmiyor. Bunları sorduğunda da hiç bir zaman cevap alamıyor ama her şeye rağmen onları çok seviyor.

''Hiç kendine canavaların mı savaşı, yoksa savaşın mı canavarları yaratıp yaratmadığını sordun mu?''

   Son zamanlarda onların dünyasına açılan kapıların üzerinde yanmış el izleri ortaya çıkıyor ve insanlar melekler gördüğünü iddia etmeye başlıyorlar. Bu arada Melekler ve Kimeralar arasında da yüzyıllardır süregelen bir savaş hala devam ediyor. Karou, Brimstone için çıktığı görevlerden birindeyken bu meleklerden biri olan Akiva ile karşılaşıyor ve ölümünle yüzyüze geliyor. Son anda kurtulan Karou artık bazı gerçekleri öğrenmeye başlıyor ve hayatı hiç olmadığı kadar değişiyor. 

''Umut. Umut çok güçlü olabilir. Belki gerçek sihir diye bir şey yoktur ama en çok neyi istediğini biliyorsan ve umudu içinde bir ışık gibi tutabiliyorsan, neredeyse sihir kullanmış gibi, dileklerinin gerçekleşmesini sağlayabilirsin.''


  Kitap için çok güzel dememe gerek yok sanırım.😀 Son derece fantastik karakterler ve fantastik bir dünya barındırıyor. İlk kitap daha çok Karou üzerinden gitse de ikinci kitapta Melekler ve Kimeralar üzerinden devam edecek sanırım. Devamı için  sabırsızlanıyorum ve kitabı hepinize öneriyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba! Yorumun için şimdiden teşekkürler.